Press "Enter" to skip to content

O femeie s-a stins din viata la trei ore dupa ce medicii au trimis-o acasa. „Ce dracu te vaiti atat, ti-am dat calmant, stai sa-ti treaca”

O femeie de 49 de ani, din Craiova, si-a gasit sfarsitul dupa ce a ajuns la spital cu dureri puternice in piept, dar medicul de garda i-a spus ca are doar o banala nevralgie si a trimis-o acasa. Potrivit certificatului de deces, femeia avea desi pacienta pancreatita hemoragica.

Gabriela Varzaru a inceput sa se simta foarte rau si avea dureri groaznice in piept. „Am chemat ambulanta. Au trimis o masina de dializa, i-au facut un EKG, dar au zis ca ei nu pot s-o transporte la spital si au chemat o alta ambulanta. Din nou i-au facut un EGK si, intr-un final, mama a ajuns la Urgenta Spitalului Clinic Judetean, unde a stat cateva ore. Mai mult a asteptat decat sa i se faca ceva. Doctorita de garda a si certat-o. I-a zis… ce dracu te vaiti atat, ti-am dat un calmant, stai sa-ti treaca, sa-si faca efectul. Cam asta a fost. Apoi i-a zis ca are o simpla nevralgie, i-a scris o reteta, i-a prescris niste calmante si i-a spus ca poate sa mearga acasa”, spune Catalina Manolache, fiica Gabrielei.

„Eu am lasat-o acasa si am plecat. La un moment dat, nu dupa mult timp, m-a sunat tata si mi-a spus sa chem repede salvarea din nou, ca mamei ii este foarte rau. Am alergat intr-un suflet la ea, dar am gasit-o fara puls. Nu s-a mai putut face nimic. Mama mea a murit cu zile.i-au spus ca are nevralgie si ea avea pancreatita hemoragica. Asta scrie in certificatul constatator de deces”, a declarat Catalina Manolache.

Dupa inmormantarea Gabrielei, fiica sa, Catalina Manolache a scris pe retelele de socializare un mesaj pentru medicul care i-a trimis mama acasa :

“FELICITARI “DOAMNA DOCTOR” Cand ati depus juramantul lui Hipocrate ati jurat ca veti salva vieti prin orice mijloc dar datorita incompetentei ati lasat un om sa se stinga! Un om care v-a implorat sa il ajutati “ca moare”!!! I-ati spus ca este nebuna! Sa mearga acasa ca nu are nimic!!!! Cum puteti dormi linistita cand stiti ca ati lasat 3 copii fara mama, un sot fara sufletul sau pereche si 2 nepotei fara bunica!???!!! Sa fii medic si sa spui unui om ca are un junghi intercostal si el sa faca infarct … Este trist! Plecati acasa!!! Nu mai omorati si alti oameni! Criminalii nu au ce cauta in spitale!”, a scris Catalina.

Internautii au reactionat imediat: „Cum sa chemi salvarea ca te doare in capul pieptului, sa te duca la Urgenta, la blestematul de spital nr. 1, sa te certe doctorita ca te vaieti intruna, sa te trimita acasa ca ai doar o angina pectorala, cum sa rechemi ambulanta ca vomiti si durerile sunt atroce si sa mori la doar 49 de ani in urma nepasarii, nesimtirii, incompetentei crase prin administrarea unui calmant unui om care se afla in infarct?

Cum?!……Imi spunea Klaus, fiul mijlociu al Gabrielei, cu ochii si sufletul in lacrimi amare…- Nu vrem bani, pe mami nu ne-o mai da nimeni inapoi, vrem doar ca aceasta femeie sa nu mai lase copii fara mama si mama fara copii. Nu vom lasa lucrurile asa, vrem sa se plece din acest sistem, in care nu are ce cauta. Sa nu mai faca rau nimanui”, a scris Viviana Iordachescu, prietena Gabrielei.

Familia decedatei a cerut explicatii conducerii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova si a depus plangere la Colegiul Medicilor si la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj.

„Familia sa depuna plangere, si dupa asta noi vom demara o acnheta si in functie de rezultate vom dispune masurile corespunzatoare”, a declarat Cristina Geormaneanu, director medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova. scrie fabricatinromania

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *