Press "Enter" to skip to content

Noua structură a anului școlar. Se renunță la semestre și trimestre și se introduce un sistem cu 5 module și 5 vacanțe

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri după-amiază, noua structură a anului școlar. Se renunță la semestre și trimestre și se introduce anul școlar cu 5 module de învățare. O altă premieră este săptămâna „mobilă” de vacanță, în luna februarie.

Propunerea agreată, spune Cîmpeanu, după consultări, a fost ca școala să înceapă pe 5 septembrie, cu un prim modul de învățare.

După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanță, spune ministrul. Săptămâna 24 – 30 octombrie va fi prima vacanță, acordată tuturor elevilor și preșcolarilor.

După această vacanță, de la finele lunii octombrie, urmează modulul al doilea de învățare, care se va derula până în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Urmează cea de-a doua vacanță, din 23 decembrie până pe 8 ianuarie.

Apoi urmează modulul al treilea, cu începere din 9 ianuarie.

Sorin Cîmpeanu vorbește aici despre o premieră: modulul al treilea se va derula până în luna februarie, când vine cea de-a treia vacanță, în a doua săptămână, a treia săptămână sau a patra săptămână. Decizia aparține fiecărui inspectorat școlar județean.

După vacanța din februarie începe cel de-al patrulea modul, care se va derula până în preajma Sărbătorilor Pascale, atât catolice, cât și ortodoxe. Mai exact, vacanța va fi organizată în perioada 8 – 23 aprilie.

După această vacanță urmează modulul 5, până pe 16 iunie.

Cea de-a cincea vacanță este cea de vară, care a rămas să înceapă în data de 17 iunie și va dura până în prima zi de luni din septembrie, când ar urma să înceapă anul școlar 2023 – 2024.

Structura Anului Şcolar 2022 – 2023

  • 5 septembrie – 21 octombrie cursuri
  • 22 octombrie – 30 octombrie vacanţă de toamnă
  • 31 octombrie – 22 decembrie cursuri
  • 23 decembrie – 8 ianuarie vacanţă de Crăciun
  • 9 ianuarie – 7 aprilie cursuri (cu o săptămână de vacanţă între 6 şi 24 februarie)
  • 8 aprilie – 23 aprilie  vacanţa de Paşte
  • 24 aprilie – 16 iunie cursuri

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page