Press "Enter" to skip to content

Noua metodă prin care escrocii iau bani de la oameni! O femeie din Roman a rămas fără câteva sute de euro după ce a răspuns la un mesaj pe Facebook

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că, de o bună perioadă de timp, o mulțime de persoane cad pradă înșelăciunilor din mediul online. Este și cazul unei femei în vârstă de 51 ani, din municipiul Roman, care a rămas fără câteva sute de euro după ce a răspuns la un mesaj pe Facebook. 

  • Atenție români!
  • O nouă metodă găsită de escroci vă poate lăsa fără bani
  • O femeie din Roman a rămas fără câteva sute de euro după ce a răspuns la un mesaj pe Facebook 

În cursul zilei de azi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ a informat că o femeie din Roman a fost înşelată pe Facebook. Potrivit informațiilor o persoană rămasă necunoscută i-a promis femeii acţiuni la Hidroelectrica, în schimbul sumei de 499 de euro.

O femeie din Roman a rămas fără câteva sute de euro după ce a răspuns la un mesaj pe Facebook

O femeie în vârstă de 51 ani, din municipiul Roman, care a crezut că achiziționează acţiuni la Hidroelectrica a rămas fără 499 de euro. La scurt timp după ce femeia a trimis banii, iar banca la care avea contul i-a confirmat că tranzacţia este o fraudă, a mers și a făcut plângere la poliţie.

„Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat faptul că la data de 10 octombrie, în timp ce persoana vătămată se afla la domiciliu şi utiliza o platforma de socializare, ar fi accesat o reclamă de tranzacţionare a companiei Hidroelectrica, fiind ulterior contactată de către o persoană necunoscută pe telefonul mobil.

Aceasta, fiind îndrumată telefonic de persoana respectivă, ar fi accesat o pagina de internet, introducându-şi datele de pe cardul bancar, autorizând astfel o plată în valoare de 499 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu, scrie observatornews.ro.

În acest caz, oamenii legii continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Reacția Hidroelectrica în urma acestui incident

Într-un comunicat al companiei, Hidroelectrica atrage atenţia publicului cu privire la existenţa unor potenţiale tentative de fraudare a micilor investitori în mediul online. Reprezentanții companiei punctează că aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme.

„Aceste site-uri conţin informaţii false de susţinere şi certificare atribuite în mod incorect Hidroelectrica sau autorităţilor. De asemenea, site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea Hidroelectrica, a reprezentanţilor săi sau a unor persoane publice, şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei. Toate informaţiile oficiale, comunicatele de presă şi actualizările privind acţiunile societăţii pot fi găsite pe acest site. Nu luaţi în considerare surse neoficiale.”, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page