Press "Enter" to skip to content

Ministerul Sanatatii, anunt de ultim moment. Toti romanii trebuie sa stie

Romania se confrunta cu valul trei al pandemiei de COVID-19. Potrivit specialistilor, acesta este diferit fata de ceea ce a fost pana acum, pentru ca vine cu o transmisibilitate mai mare si cu un numar mai mare al pacientilor tineri cu afectari moderate sau severe.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andreea Moldovan avertizeaza

“Personalul medical se straduieste de mult timp sa faca fata unei pandemii pe care n-a mai intalnit-o niciunul dintre noi pana acum, iar pacientii nu au nicio vina ca s-au imbolnavit sau ca fac forme grave, sau ca se degradeaza din punct de vedere clinic. Valul trei este deosebit fata de celelalte doua valuri, pentru ca vine cu o transmisibilitate mai mare si cu un numar mai mare al pacientilor tineri cu afectari moderate sau severe, ceea ce este mai mult decat un efort pentru sistemul sanitar”, a declarat Andreea Moldovan.

Reprezentantul ministerulu a afirmat ca in prezent trebuie sa nu uitam numarul mare de pacienti din terapie intensiva, si de asemenea, sa nu uitam faptul ca acestia au forme grave.

“Ceea ce se contesta atat de mult, purtarea mastii, sa nu uitam ca este acel lucru care ne-a protejat si ne-a aparat de atata timp sa nu ne imbolnavim (…) aceste masuri de restrictii pe care trebuie sa le traim cu totii, sa ne gandim si sa le percepem in permanenta ca fiind masuri care de fapt ne ajuta si vin in sprijinul nostru, si nu au un rol punitiv.

De asemenea nu au un rol coercitiv. Sunt pur si simplu masuri care ne ajuta, le aplica si alte tari, le aplicam si noi, si cred ca depinde de fiecare dintre noi sa le intelegem, sa le acceptam si sa le aplicam corect, iar toate aceste masuri (…) ne ajuta sa trecem peste acest val si sa ajungem la un moment dat la acel liman pe care ni-l dorim cu totii”, a explicat Andreea Moldovan.

“Cu cat masurile acestea vor fi mai putin ferme sau vor fi eludate de catre populatie, cu atat mentinerea lor se va justifica pe o perioada mai lunga de timp”. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *