Press "Enter" to skip to content

Medicul Virgil Musta are un mesaj incredibil pentru anti-vacciniști. Ce le transmite medicul

Cunoscutul medic Virgil Musta are un mesaj clar pentru toți cei care nu cred în vaccinul anti-Covid.

Șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara le-a transmis anti-vacciniștilor să nu se vaccineze.

„Persoanele care nu cred în COVID ar trebui să nu se vaccineze”, a transmis Musta, invocând dreptul fiecărei persoane de a alege ce vrea să facă.

Mesajul lui Virgil Musta pentru anti-vacciniști

Medicul e de părere că niciodată nu ar trebui ca oamenii să fie obligați să se vaccineze. „Decizia de vaccinare este o decizie individuală.

Nimeni nu este obligat să se vaccineze. Și ceea ce este important, este ca oamenii să cunoască adevărul despre vaccin, să aibă încredere în specialiști și să evalueze singuri beneficiile și riscurile.

Dacă ei consideră că beneficiile sunt în favoarea vaccinării, eu recomand să se vaccineze. Nu este un act în care cineva este obligat să facă vaccinul și eu cred că nimeni nu caută să convingă oamenii să se vaccineze dacă nu este necesar.

Ceea ce am vrut să spun că acesta este un act de decizie persoanlă, și datoria noastră, a specialiștilor, este să prezentăm oamenilor situația corect, ca să poată lua o decizie în interesul lor”, a declarat Virgil Musta la Antena 3.

Cu toate acestea, specialistul dă asigurări că vaccinul anti-Covid este benefic și toți cei care cred în medicină și știință ar trebui să se vaccineze.

„Dacă facem un raport beneficii – efecte adverse, balanța este net în favoarea beneficiilor. Dar, într-adevăr, persoanele care au avut șoc anafilactic în antecedente, la administrarea diferitelor substanțe, este bine să consulte un alergolog, pentru că acolo există riscul să aibă această reacție în timpul vaccinării.

Apoi, persoanele care au o boală autoimună, una a cărei evoluție nu este bună și este sub terapie, acolo, de fiecare am recomandat să se ia legătura cu medicul curant și împreună să hotărască dacă este cazul sau nu, pentru ca nu cumva prin vaccinare acea boală să se agraveze sau să se accentueze”, a adăugat specialistul. scrie fanatik.ro

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *