Press "Enter" to skip to content

Marcel Vela, declarații surprizătoare despre târgurile de Crăciun. Ministrul de Interne îl contrazice pe Președintele României

Marcel Vela are o părere diferită de cea a lui Klaus Iohannis privind desfășurarea târgurilor de Crăciun. Dacă Președintele României le vede inoportune în această perioadă, Ministrul de Interne spune că dacă sănătatea publică nu este pusă în pericol, atunci nu ar fi vreo problemă pentru a se organiza.

„După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună. Aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

Marcel Vela contrazice puțin declarația făcută de Iohannis, spunând că depinde cum este organizat târgul de Crăciun respectiv, dacă pune sau nu sănătatea oamenilor în pericol.

”Depinde de ce înţeleg prin târgul de Crăciun, depinde de cum îl organizează, depinde de cum respectă sau nu respectă regulile sanitare. Deci sunt câteva repere destul de relative. Esenţa este să se respecte legea şi să nu fie un pericol pentru sănătatea publică”, a explicat Ministrul de Interne.

Lia Olguța Vasilescu, târg de Crăciun la Craiova
Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a decis ca târgul de Crăciun de anul acesta să aibă loc. Bineînțeles, cu multe restricții impuse, însă va avea loc.

“Și la Viena se face târg de Crăciun. Cu aceleași restricții precum cele impuse și de noi la Craiova, cu diferența ca nu vom avea mese. Anul acesta nu vom avea, din păcate, caruselul, patinoarul sau orășelul copiilor, ci doar căsuțe cu dulciuri, sucuri, vin fiert, globuri, obiecte de artizanat. Nu veți găsi mâncare preparată la fața locului, gen grătar sau mici, pentru ca am dorit să evităm ca oamenii să staționeze prea mult în fața chioșcurilor de Crăciun. De asemenea, căsuțele au fost amplasate în cele două mari piețe ale orașului, Mihai Viteazul și Frații Buzești, tocmai pentru a se evita aglomerația. Rugămintea noastră este să respectați culoarele stabilite pentru plimbare, tocmai pentru a evita să interacționați cu mai multe persoane. Nu uitați că și Parcul Romanescu va fi pregătit de sărbători și merită vizitat! Pe 28 noiembrie se deschide oficial Târgul de Crăciun și dăm drumul la iluminatul de sărbători! Aveți cu toții dreptul să vă bucurați de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Crăciunul, dar vă rugăm și să respectați restricțiile impuse!”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe contul său de Facebook. scrie wowbiz.ro

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *