Press "Enter" to skip to content

Ludovic Orban: “Dublarea alocaţiilor se va face în august dacă sunt bani. A fost o răzbunare a PSD împotriva PNL”

Invitat duminică dimineaţă într-o emisiune online la hotnews.ro, premierul Orban a răspuns întrebărilor despre dublarea alocaţiei pentru copii.

Premierul a explicat prorogarea dublării alocaţiilor prin faptul că în momentul acesta impactul bugetar nu ar fi putut fi susţinut, iar despre posibilitatea ca aceasta să se întâmple în al doilea semestru al anului a declarat “dacă vor exista fonduri”.

Orban a detaliat, amintind că trebuie să acopere creşterea pensiilor şi a salariilor şi că orice creştere trebuie să fie sustenabilă, astfel încât să nu se facă din împrumuturi care ar mări deficitul bugetar.

“Dublarea alocaţiilor a fost răzbunarea PSD împotriva noastră, au zis să vadă şi PNL cum e”, a declarat premierul, punctând că nicăieri în lume nu se cresc alocaţiile de două ori în decurs de un an.

“Vom creşte alocaţiile. Cu cât, vom vedea, în funcţie de fondurile disponibile”, a încheiat Orban. “Alocațiile pentru copii vor crește, asta este absolut necesar. Nu pot să spun dacă se dublează, creșterea depinde de creșterea economică și de câți bani vor fi disponibili la buget”, a mai declarat Ludovic Orban.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *