Press "Enter" to skip to content

Leon Danaila, geniul neurochirurgiei romanesti: „Sunt cel mai sarac medic din lume”

Geniul neurochirurgiei romanesti, Leon Danaila, a fost fotografiat int imp ce-si odihneste ochii in metrou, in drum spre casa. Fotografia a fost distribuita de peste 80.000 de oameni pe Facebook.

Neurochirugul Leon Danaila, fotografiat in metrou, intorcandu-se de la spitalul la care opereaza, la 82 de ani.

“Drumul pana la metrou si pana acasa este o excelenta metoda de a face miscare, dar si o necesitate”, a raspuns profesorul Leon Danaila internautilor

„Utilizarea eficienta a transportului in comun este parte din reperele mele pentru ceea ce inseamna civilizatie. Mai ales intr-o capitala aglomerata, inseamna mai putine noxe, protejarea mediului inconjurator si timp folosit cu folos. Este o tema la care sper ca si generatiile urmatoare vor reflecta”.

Leon Danaila, despre modul sau de viata.

„Tot operez operatii grele, dificile, merg pe jos la serviciu ca si inainte aproape, inainte mergeam cu masina, acum nu mai pot sa fac uz de masina, am vandut-o, am avut nevoie de niste bani pentru publicatii, stiti ca costa o multime de bani, daca am publicat aproape 50 de volume, costa foarte mult”, a declarat prof. univ. dr. Leon Danaila.

“Am 83 de ani. S-au strans cativa, nimic de zis. Au trecut repede, aproape fara sa-mi dau seama. Am avut mereu cate ceva de facut, am stiut sa ma bucur de fiecare lucru marunt si am acordat atentie totala chestiunilor importante. Sunt un om normal, cu bucuriile mele si cu tristetile care fac parte din viata fiecaruia dintre noi. Mi-am dorit mereu sa fac mai mult si mai bine pentru oameni. Asa sunt eu, asta mi-a fost si imi este crucea! Nu am crezut niciodata ca va veni un moment in care sa cer eu ceva celor pe care i-am slujit toata viata. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *