Press "Enter" to skip to content

Klaus Iohannis a promulgat legea. Anunt important pentru toti angajatii

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a semnat decretul care prevede ca pe durata starii de urgenta, de alerta sau asediu, precum si pe o perioada de pana la 3 luni de la data incetarii ultimei perioade in care a fost instituita starea de urgenta, de alerta sau asediu, angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de munca al salariatilor.

In acest context, acestia pot reduce timpul de munca cu cel mult 80% din durata zilnica, saptamanala sau lunara, prevazuta in contractul individual de munca. Anuntul a fost facut chiar de catre  Administratia Prezidentiala.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 2 aprilie 2021, urmatoarele decrete:

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 211/2020 privind prelungirea aplicarii unor masuri de protectie sociala adoptate in contextul raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca (PL-x 82/08.02.2021)”, scrie in comunicatul transmis de Administratia Prezidentiala.

„Art.1. – (1) Prin derogare de la prevederile art.112 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul reducerii temporare a timpului de munca, determinate de instituirea starii de urgenta/alerta/asediu, in conditiile legii, pe perioada starii de urgenta/alerta/asediu, precum si pe o perioada de pana la 3 luni de la data incetarii ultimei perioade in care a fost instituita starea de urgenta/alerta/asediu, angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de munca a salariatilor cu cel mult 80% din durata zilnica, saptamanala sau lunara, prevazuta in contractul individual de munca”, scrie intr-un amendament admis din raportul comisiei de munca la proiectul de lege adoptat de Camera. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *