Press "Enter" to skip to content

Iranul recunoaşte că a doborât “din greşeală” avionul companiei ucrainene Ukraine International Airlines

Autorităţile de la Teheran au recunoscut, sâmbătă dimineaţă, că au doborât “din greşeală” avionul companiei ucrainene Ukraine International Airlines.

Acest accident este consecinţa unei erori umane şi a “aventurismului SUA”, a declarat ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif.

“Concluziile preliminare a unei anchete interne a Forţelor Armate: o greşeală umană într-o perioadă de criză cauzată de aventurismul SUA a dus la dezastru”, a scris Javad Zarif pe Twitter. “Regretăm profund şi transmitem scuze şi condoleanţe poporului nostru, familiilor victimelor şi celorlalte naţiuni afectate”, a mai scris el,

Preşedintele Hassan Rohani a vorbit despre o mare tragedie şi o “greşeală impardonabilă”, subliniind că Iranul “regretă profund”că a tras din greşeală contra aparatului.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, miercuri dimineaţa, de la Teheran către Kiev.

Catastrofa care a antrenat moartea a 176 de persoane – în principal iraniano-canadieni, dar şi afgani, britanici, suedezi şi ucraineeni – a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după tiruri de rachete ale Teheranului asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *