Press "Enter" to skip to content

Incredibila poveste a lui Andrei, care s-a tratat, singur, de coronavirus! ”Am fost refuzat de nouă ori de spitale!” I-au dat pe mail detaliile!!!

Andrei ”Drei” Marghitaș e un român de 27 de ani, stabilit, de două decenii, în Statele Unite. Pe 4 martie a început să se simtă rău. A dat nouă telefoane, da, nouă, și a fost refuzat tot de atâtea ori!!! ”Nu ai cum să ai coronavirus”. S-a speriat pentru familia sa, are un băiețel, Luca, de numai șase săptămâni. S-a izolat și s-a tratat singur, într-un dormitor!!! Pe 20 martie iese din carantină!

Povestea sa nu pare reală. E, mai degrabă, un subiect de film. Un pacient suspect de coronavirus, din Statele Unite, sună la toate insituțiile posibile, dar nimeni nu-l crede. Supărat, se refugiază într-un dormitor al casei sale și se apucă să se trateze singur!!! Mâine, pe 19 martie 2020, medicii îl vor evalua, după ce i-au trimis ”detaliile” pe mail!!! Dacă totul e ok, pe 20 martie iese din carantină!!!

00:03

Andrei ”Drei” Marghitaș are 27 de ani. Cu două decenii în urmă, familia sa a câștigat la ”Loteria Vizelor”, mutându-se, din Cluj, în Statele Unite la Scottsdale, Arizona. Acolo și-a întemeiat o familie și, la începutul acestui an, Shay, partenera sa de viață, a adus pe lume pe micuțul Luca.

Pe 4 martie 2020 a început să tușească. Se simțea rău, avea o stare febrilă. Nu-și aducea aminte să mai fi avut așa ceva. Îngrijorat pentru cel mic, a pus mâna pe telefon și a sunat la CDC, ”Centers for Diseases Control and Prevention” – ”Centrul de Control și Prevenție al Bolilor”. Nici măcar nu l-au pasat spre un medic specialist. O secretară i-a spus să stea calm, nu poate avea coronavirus. PRIMA ÎNCERCARE.

Era convins că așa ceva n-a mai trăit. Tușea. Capul îi vâjâia, dureri în gât. Pe 5 martie, un prieten care se întorsese din Franța a pus pe Instagram un video, în care anunța că a fost diagnosticat cu coronavirus. Bingo! Atunci și-a dat seama! A pus cap la cap detaliile: pe 29 februarie, da, 2020 e bisect, a fost la o petrecere. ”Am stat la coadă la baie, cineva tușea. Apoi ne-am îmbrățișat, au fost strângeri de mână”, spune el. ”Mi-am amintit de agapă în momentul în care prietenul meu a postat filmulețul. Era clar!”, adaugă. Pentru el, da! Nu și pentru alții!

”Am sunat, din nou, la CDC. Le-am dat mai multe detalii. Mi-au replicat, din nou, să stau liniștit, să mă spăl pe mâine cu substanțe ce conțin alcool”. Le-a povestit de prietenul reîntors din Franța, cel depistat pozitiv. ”Șansele să aveți coronavirus sunt aproape nule”, a auzit. A insistat, spunând că are un bebeluș de o lună, că se teme pentru sănătatea sa. ”Bine, dacă vrei, stai închis în cameră!”, i-au spus. A DOUA ÎNCERCARE!

Zilele următoare, tot mai rău. A început să telefoneze la urgență! Au râs de el! ”Aici, în Arizona, șansele de a avea coronavirus sunt egale cu zero”, a auzit. În acel moment, exista un singur suflet raportat ca infectat cu Covid-19. ”Tu nu ai cum să ai așa ceva!” A TREIA ÎNCERCARE!

A continuat să sune. ”Omule, poate ai o răceală, de ce nu stai acasă, vrei să dai la toată lumea?” L-au sfătuit să sune la medicul personal. A PATRA ÎNCERCARE! Medicul personal l-a povățuit să sune la ”Urgențe!” A CINCEA ÎNCERCARE! S-a izolat, singur-singurel, într-o cameră, de acolo suna. Are puterea să glumească. ”Noroc că avem casa mare, cu cinci dormitoare. Într-unul dintre ele m-am mutat, la câțiva metri de cel mic, care a început să-și vadă și să-și audă tatăl doar pe FaceTime”!!! Ajunsese, deși pare greu de crezut, la NOUĂ ÎNCERCĂRI!!!

”Să vă trageți masca aia pe față și să vă duceți acasă! Dacă e să aveți coronavirus, o să vă sune un medic! Să stați izolat, da?

”O să-i deranjez pe medici, dar o să se supere!”

La un moment dat, o asistentă i-a spus că va anunța medicul de serviciu, că poate să dea o fugă până acolo, dar că oamenii în halate se vor supăra pentru că au fost deranjați!!! I-au zis că masca și mănușile nu-s obligatorii, dar omul a mers ”costumat”. ”Numai că nu m-au făcut mincinos când au auzit de coronavirus!” I-au luat temperatura, nivelul de oxigen. L-au trimis la testul de gripă sezonieră. A replicat, spunând că niciodată nu a avut așa ceva, că știe ce este aceea o gripă. Dar nu s-a luptat cu ea, de când se știe, opt zile!!! Nu mai numărăm încercările. I-au luat probe, apoi i-au spus că mai au nevoie de câteva, pentru un al doilea test! În sfârșit, cel de coronavirus!!! ”Știți, acestea din urmă vor merge la un laborator, undeva prin California, așa că vă puteți duce, liniștit, acasă!” Nici măcar nu l-au condus spre ieșire. Nu știa dacă-l iau peste picior sau nu. ”Să vă trageți masca aia pe față și să vă duceți acasă!!!” Asta a auzit!!!

Unul dintre mailurile primite de la centrele specializate, în care Andrei Marghitaș era povățuit cum să se trateze acasă!

S-a închis, din nou, în a sa cameră. Totul se învârtea din ce în ce mai tare. N-a așteptat mult. După 48 de ore a venit rezultatul: avea coronavirus! S-a așteptat să-l ia la spital, carantină, etc. Nimic! L-au anunțat că va fi sunat de către un medic. Așa a fost. Pe telefon, i-au zis să rămână în casă, calm și izolat. Atât!

A început să se doftoricească singur! Da, în Arizona, în Statele Unite, în 2020! I-au trimis, pe mail, într-un atașament, ce are de făcut, i-au mulțumit că e cooperant și i-au zis, din nou, să stea izolat!!! Șapte zile să fie cumințel, pe 19 martie îl caută ei să-l întrebe de sănătate, apoi, pe 20, dacă treaba e bună, gata, e scos de la izolare! ”La mine nu au venit decât mama și fratele meu. Mi-au spus să iau <>. Medicii nu mi-au prescris altceva, iar mama mi-a dat suplimente din plante”. A citit, singur, pe internet, ce are de făcut. A băut multe lichide…

De speriat, s-a speriat rău. Pentru că a expectorat, din prima zi, sânge. ”A fost cumplit. M-am trezit în miez de noapte. M-a apucat un acces de tuse ce a durat, după ceas, șapte minute! Șapte!” Și-a zis, pentru prima oară, că se va petrece ceva rău. Dar a scăpat. Singur și-a urmărit simptomele, singur și-a luat temperatura, singur și-a cronometrat accesele de tuse. S-a filmat, a postat totul pe Youtube, 18 minute, cu toate detaliile, ce face un om care se tratează, singur, acasă, cu ajutorul mamei și a unui…email!!! Alterna minutele bune cu crize de care credea că nu va mai scăpa niciodată. Singur, acolo, izolat, simțea că o ia razna! ”Cea mai mare grijă și spaimă a mea a fost să nu dau virusul copilului”. A început să devină ”vedetă”, televiziunile i-au luat interviuri la ore de vârf, a intrat în direct cu moderatorii, a povestit ce și cum, cu toate detaliile.

A considerat că este normal să informeze, să ajute la prevenție, să povestească prin ce a trecut. Shay și Luca nu au avut simptome. Pe 17 martie a scăpat și de tusea ce nu-i dădea pace. Mama și fratele au fost testați și ei. Rezultate negative. ”Ceea ce vă pot spune este să aveți încredere, că se poate! A fost cumplit de greu, dar am reușit singur, boala asta poate fi învinsă!” sursa:casinovegas-777.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *