Press "Enter" to skip to content

Iluzie optică virală | Ce număr vezi în această imagine?! Doar 3% răspund corect

GÂNDUL vă propune și astăzi o iluzie optică ce o să vă pună la încercare capacitatea de concentrare și atenția la detalii.

Recent, o iluzie optică aparent ușoară a devenit virală pe Twitter. „Vezi un număr? Dacă da, ce număr?”, se arată în postarea originală.

Iluzia optică împărtășită de utilizator are dungi albe și negre cu numere diferite ascunse într-un cerc. Spiralele neuniforme din imagine creează o iluzie optică și fac mai dificilă ghicirea secvenței corecte de numere.

Postarea, care a adunat peste 3.000 de aprecieri, i-a determinat pe oameni să scrie și ei pe Twitter numerele pe care le-au putut vedea în iluzia optică. Unii au văzut 528, în timp ce alții au văzut 45283. Dumneavoastră ce număr vedeți în imaginea de mai sus?

Ei bine, răspunsul corect este 3452839!

Numerele pe care le identifică ochii se bazează pe sensibilitatea noastră la contrast, adică măsura în care ochii noștri pot diferenția între un obiect și fundalul acestuia.

„Uneori, creierul nostru devine confuz și nu înțelege ceea ce ochii încearcă să-i spună”, spun specialiștii de la Institutul de Neurologie din Queensland.

Ce este un test de inteligență?

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page