Press "Enter" to skip to content

Frigul loveste Romania. Prognoza ANM pentru urmatoarele 2 saptamani

Frigul loveste Romania. ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarrele doua saptamani. Meteorologiii anunta ca vremea se va raci in urmatoarele  zile, iar temperaturile vor atinge  -4…-8 grade. In saptamana viitoare, temperaturile vor urca. Precipitatiile sunt asteptate in perioada 25 – 27 ianuarie si 31 ianuarie – 3 februarie.

VREMEA IN BANAT

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde spre valori in jurul a 2 grade, iar cea a minimelor spre -4 grade. Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 8…10 grade, iar cele nocturne spre medii de 2 grade. Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 4 si 6 grade, iar cea a minimelor intre -2 si 0 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar in jurul datelor de 29 si 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

VREME IN CRISANA

Vremea se va raci in primele zile ale intervalului, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 1…2 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (in noptile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani valorile termice vor creste treptat, astfel media maximelor va ajunge pana la 6…8 grade, iar cea a minimelor pana in jurul a 0 grade. Usoare variatii ale regimului de temperatura vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand se estimeaza o medie a maximelor cuprinsa in general intre 2 si 4 grade si una a minimelor intre -4 si -2 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar in jurul datelor de 29 si 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

VREMEA IN TRANSILVANIA

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde spre valori in jurul a -1…0 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a minimelor spre -8…-6 grade. Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 4…6 grade, iar cele nocturne spre medii de -3…-1 grad. Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 2 si 4 grade, iar cea a minimelor se va situa in jurul a -5…-4 grade. Temporar si cu caracter local se vor semnala precipitatii slabe, pe tot parcursul intervalului.

VREMEA IN MARAMURES

Vremea se va raci in primele zile ale intervalului, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori de -1…0 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -6…-5 grade (in noptile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani valorile termice vor creste treptat, astfel media maximelor va ajunge pana la 4…6 grade, iar cea a minimelor pana spre -2…-1 grad. Usoare variatii ale regimului de temperatura vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand se estimeaza o medie a maximelor cuprinsa in general intre 2 si 4 grade si cea a minimelor de -4…-3 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar in 25 ianuarie si in perioada 29 – 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

VREMEA IN MOLDOVA

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (in 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie). Ulterior, la sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de -2…0 grade. Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 1 si 3 grade, iar cea a minimelor se va situa intre -5 si -3 grade. Local si temporar se vor semnala precipitatii slabe indeosebi in perioada 25 – 27 ianuarie si in intervalul 31 ianuarie – 3 februarie, dar pe spatii mai mici si cu caracter trecator si in restul intervalului. continuare 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *