Press "Enter" to skip to content

Florin Cîţu, despre amânarea ratelor la banc: perioada va fi „mai aproape de 6 luni decât de 3 luni”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat va fi adoptată o ordonanță de urgență în şedinţa de joi care va permite companiilor și persoanelor fizice care au de suferit, financiar, din cauza coronavirusului, să primească o amânare a plății ratelor la bănci.

„Este o decizie a Asociației Europene a Băncilor. Este un prim pas, dar care era important pentru a veni cu o soluție pentru tot sistemul bancar, pentru toți clienții”, a spus Cîțu.

Mai mult decât atât, Ministrul Finanţelor a explicat că această amânare va fi posibilă pentru o perioadă „mai aproape de 3 luni sau mai aproape de 6 luni”.

„Aici va fi implicat și statul, dar nu vom discrimina, cei care vor cere vor avea acces la această facilitate”, a mai spus ministrul.

Acesta a mai spus şi faptul că este vorba atât despre persoane fizice, cât și despre persoane juridice și că nu există condiționalități sau de documente justificative pentru a obține amânarea plății ratelor.

„Cei care au nevoie de păsuire vor putea accesa această facilitate”, a adăugat el.
BNR a anunțat că permite băncilor să amâne plata ratelor la credite

„În cazul unor rate neplătite, aceste neplăți fiind cauzate de situația epidemiei de coronavirus, creditul respectiv să nu fie considerat neperformant. În consecință, banca nu este obligată să constituie provizioane, să declare un credit problemă, să ia măsuri împotriva celui care nu face această plată sau să vină cu costuri suplimentare”, a explicat Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, la Digi24.

sursa : ciao.ro

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *