Press "Enter" to skip to content

Florin Citu, anunt de ultim moment. Toti elevii si parintii trebuie sa stie

Florin Citu, premierul Romaniei a declarat ca daca lucrurile raman asa cum sunt este clar ca vom incepe scoala pe 8 februarie. Pe data de 8 februarie incepe semestrul al doilea, iar atunci urmeaza si revenirea elevilor in scoli. In momentul de fata, elevii din Romania isi desfasoara orele online.

Premierul Florin Citu, anunt important despre deschiderea scolilor

„Daca lucrurile raman asa cum sunt, este clar ca vom incepe pe 8 februarie cu acele conditii pe care le-a anuntat domnul presedinte cand a enuntat ca vom deschide scolile pe 8 februarie”, a declarat Florin Citu, marti, la Europa FM.

Premierul a precizat  ca relaxarea restrictiilor, deschiderea scolilor si a economiei nu depinde de ce vrea Guvernul, ci de contextul evolutiei pandemiei de coronavirus. Daca totul va merge bine ne vom putea relaxa mai repede. In caz contrar va trebui sa mai asteptam.

„Ele merg mana in mana acum, acelasi raspuns pe care l-am dat si pentru deschiderea scolilor. Monitorizam zilnic si depinde doar de noi, nu depinde de guvern, nu guvernul ia o decizie de a deschide sau a nu deschide scolile asa… in afara, intr-un bubble. Nu, luam aceasta decizie in contextul evolutiei pandemiei in Romania si a campaniei de vaccinare, daca merg bine vom relaxa mai rapid, daca nu merg bine, din pacate, nu vom putea”, a mai spus Citu.

Ce spunea presedintele Klaus Iohannis:

„Am avut pana adineaori o discutie foarte importanta cu premierul, cu ministrul Educatiei, ministrul Sanatatii si alte personalitati din domeniu. Tema discutiei a constat in: deschidem sau nu deschidem scolile pentru invatamantul fata in fata.

Si pot sa va comunic ca am ajuns – in unanimitate, cei care au participat la discutie – la o concluzie extrem de importanta.

Incepand din semestrul II, adica dupa vacanta de o saptamana care urmeaza la inceputul februarie, deci din 8 februarie, cand incepe semestrul II, majoritatea scolilor se vor redeschide.
Asta, evident, in conditiile in care pandemia evolueaza aproximativ la fel cum am avut evolutiile in ultimele saptamani. Asta insemnand: majoritatea scolilor se redeschid, elevii se intorc la scoala.

Se revine, practic, la sistemul descentralizat care tine cont de evolutia pandemiei din fiecare localitate.

In acest fel, in semestrul II, in localitatile care se incadreaza in asa-numitul scenariu verde, cu relativ putine cazuri, toate scolile se redeschid fizic, copiii merg la scoala.

In localitatile care se incadreaza in scenariul galben, adica sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimba in sensul ca merg in continuare la scoala, mai exact la gradinita si la scoala, copiii de gradinita, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, si copiii din clasele terminale – VIII, XII.

In cazul in care localitatea intra in scenariul rosu, continua pentru un timp sa mearga la scoala si la gradinita copiii de gradinita si de ciclu primar, dar ceilalti nu mai merg la scoala.

Deci, repet: scenariul verde – toti merg la scoala. Scenariul galben – gradinitele, clasele I-IV, VIII si XII merg la scoala, celelalte clase stau in on-line. Scenariul rosu, cand se depaseste numarul de 3, la inceput raman acasa copiii din clasele V-VIII si liceele, dar continua sa mearga gradinitele si clasele primare. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *