Press "Enter" to skip to content

Doua tari din Europa revin la Starea de Urgenta

Doua tari europene revin la starea de urgenta. Astfel, Slovacia si Republica Ceha vor declara fiecare starea de urgenta in aceasta saptamana pentru a opri raspandirea COVID-19. Anuntul a fost facut de premierii celor doua tari care au inregistrat o crstere majora a numarului de cazuri de infectari cu coronavirus.

“Situatia este extrem de grava si consider ca trebuie sa adoptam masuri foarte radicale si foarte indraznete”, a declarat luni premierul slovac, Igor Matovic.

Masura urmeaza sa fie adoptata de guvern miercuri si ar fi a doua oara de la inceputul pandemiei de coronavirus.

La randul sau, seful guvernului ceh, Andrej Babis, a anuntat o reuniune extraordinara a guvernului sau miercuri, de asemenea, pentru a aproba starea de urgenta.

Conform restrictiilor luate in considerare de guvernul slovac, toate evenimentele sportive, culturale si serviciile religioase vor fi interzise incepand de la 1 octombrie.

Casatoriile si inmormantarile vor fi autorizate numai daca toti participantii fac dovada testului negativ la coronavirus.

Numarul cazurilor de imbolnaviri a crescut dramatic in Slovacia
Restaurantele, barurile si cafenelele vor inchide la orele 22.00, iar persoanele care nu locuiesc impreuna si doresc sa se apropie la mai putin de 2 metri, in exterior, vor fi obligate sa poarte masca.

Portul mastii este deja obligatoriu in Slovacia in locurile publice, in interior.

Cu un numar de 5,4 milioane de locuitori, Slovacia a inregistrat 9.343 de infectii cu coronavirusul de la inceputul pandemiei, iar 44 de pacienti au decedat.

Vineri, numarul contaminarilor zilnice a atins cifra record de 552.

Republica Ceha, tara cu 10,7 milioane de locuitori, a inregistrat in total 65.313 cazuri confirmate de contaminare, dintre care 615 au decedat. scrie fabricatinromania

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *