Press "Enter" to skip to content

Doliu in lumea medicala din Romania. S-a stins un renumit medic radiolog

Doliu in lumea medicala din Romania. Medicul radiolog Lidia Dobrei a decedat.  Doctorita se afla internata in spital, de la inceputul lunii aprilie, cu diagnosticul COVID-19. Boala ar fi luat-o de la pacientii.

„Am fost intrebata cum am am luat boala? Zilnic aveam la radiologie cazuri foarte grave, pe care cu un infirmier le luam in brate si le asezam pe scaun pentru a putea fi examinate. E riscul meseriei, indiferent de protectie. Boala e reala, respectati cat puteti normele de protectie si Bunul Dumnezeu sa va pazeasca” scria medicul radiolog, pe 2 aprilie, pe pagina sa de Facebook.

Din pacate, din cauza unor complicatii provocate de infectia cu noul coronavirus, inima Lidiei Dobrei  a incetat sa mai bata.

Vestea trista a fost data de colegii si prietenii sai.

„A murit „doctorita saracilor”, medicul radiolog Lidia Dobrei care a luat COVID-19 de la pacientii sai.

S-a stins dr. Lidia Dobrei, „doctorita saracilor”, prietena si colega, Om de aleasa omenie. Dedicata salvarii vietii semenilor, Lidia a pierdut lupta pentru propria viata cu Coronavirusul.

Lidia Dobrei s-a nascut la 12 ianuarie 1954, in localitatea Rosia Noua, judetul Arad, a absolvit Facultatea de Medicina Generala Timisoara in anul 1980, din 2003 a fost doctor in stiinte medicale.

Si-a desfasurat activitatea ca medic primar radiolog la Centrul de Sanatate din Calan.

Stagiatura a efectuat-o la Spitalul Municipal Hunedoara, intre anii 1984-1986 fiind si medic secundar radiolog la Spitalul Fundeni din Bucuresti.

Intre anii 1988 si 2008 a efectuat numeroase cursuri de specializare in radiologie, in metode de diagnosticare si ultrasonografie generala. A facut stagii de documentare doctorat in San Francisco, Seatle, Portland, Ohio – SUA si Berlin – Germania.

Este presedinta Asociatiei Umanitare „Monyque si Evelynne” din Calan, membra a Societatii Nationale si Internationale a Medicilor Crestini si presedinta Filialei Calan a Crucii Rosii.

Asociatia Umanitara „Monyque si Evelynne” s-a infiintat in anul 1992 si sub directa indrumare a Lidiei Dobrei s-a ocupat de primirea, depozitarea si distribuirea gratuita de medicamente, materiale si aparatura medicala tuturor persoanelor fizice si juridice care au nevoie de acestea. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *