Press "Enter" to skip to content

Doliu in lumea medicala din Romania. A incetat din viata la doar 48 de ani.

Doliu in lumea medicala din Romania. Virusul face ravagii si printre cadrele medicale. Astfel, o asistenta de ambulanta din judetul Arad a decedat din cauza coronavirusului, la varsta de 48 de ani. Potrivit autoritatilor, alti noua angajati din Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) sunt infectati in prezent. A fost in linia intai inca de la inceputul pandemiei de coronavirus.

Anuntul decesului a fost facut se Directorul SAJ Arad, Raveca Nicoara. Aceasta a declarat marti, pentru AGERPRES, ca asistenta care “a cazut la datorie” lucra la substatia din orasul Ineu.

“Saptamana trecuta, luni, a fost confirmata pozitiv cu SARS-CoV-2, marti a fost internata, dar evolutia a fost nefavorabila. Din pacate, ieri (luni – n.r.) a decedat. Colega noastra avea si o boala autoimuna”, a declarat Raveca Nicoara.
Aceasta a precizat ca este primul deces cauzat de noul coronavirus in cadrul SAJ Arad.

Intre cei infectati cu SARS-CoV-2 sau care au intrat in contact cu colegi pozitivi si sunt in izolare la domiciliu, la aceasta ora, se afla o buna parte din conducerea SAJ Arad: directorul medical, directorul tehnic si asistentul sef. Pe langa ei, sunt confirmati pozitiv IT-istul institutiei, 1 medic, un ambulantier si un asistent medical.

″In prezent, mai avem noua angajati care sunt confirmati pozitiv. Este vorba de personal TESA, care s-a infectat de la IT-istul nostru, conform anchetei epidemiologice, dar si de medici si asistenti ambulantieri, adica personal operativ. Toti angajatii nostri sunt echipati corespunzator, se protejeaza, astfel ca e greu de spus, in cazul personalului operativ, daca au contractat SARS-CoV-2 in timpul serviciului sau in afara programului de lucru”, a maimentionat directorul SAJ Arad.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *