Press "Enter" to skip to content

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins maica Siluana Vlad

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins maica Siluana Vlad, la 77 de ani. Anuntul trist a fost facut de parintele Constantin Sturzu.

„A trecut la Domnul in seara aceasta, la cateva zile dupa ce implinise 77 de ani, Schimonahia Siluana Vlad (28 mai 1944 – 8 iunie 2021). Dumnezeu sa o aseze intru binemeritata odihna in locasurile dreptilor!

Sa ne revedem in Rai, Maica mea draga!”, a transmis parintele Constantin Sturzu, pe pagina sa de Facebook.

S-a stins maica Siluana Vlad, la 77 de ani. Cine a fost aceasta?

Maica Siluana s-a nascut in anul 1944. A studiat filosofia la Universitatea din Bucuresti. Dupa absolvirea facultatii, a predat filosofia ca preparator timp de un an, la Universitatea din Galati. A inceput sa se implice alaturi de tineri in actiuni sociale, iar dupa 1990 s-a implicat in fondarea Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR) din Galati.

S-a calugarit la varsta de 49 de ani, in anul 1993, la Manastirea Christiana din Bucuresti, la indrumarea duhovnicului sau. La manastire si-a continuat activitatea caritabila si sociala, desfasurand activitati de binefacere in randul copiilor strazii si oferind indrumare tinerilor.

In 2001 s-a mutat la Manastirea Jitianu, langa Craiova, iar cu binecuvantarea IPS Parinte Teofan, pe atunci Mitropolit al Olteniei, a fost infiintat Centrul de formare si consiliere „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril”, care functioneaza pana astazi la Iasi.

In conferintele sustinute, Maica Siluana a abordat teme precum: relatiile tineretii, treptele iubirii, familia in societatea de azi, sursa depresiei omului modern, cunoasterea de sine, viata duhovniceasca si multe altele. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *