Press "Enter" to skip to content

Cum te avertizeaza pielea ca poti avea C0VlD-19

Coronavirusul provoaca pneumonie severa cu simptome precum tuse, febra, frisoane, cefalee si inflamatie a ochilor. Cu toate acestea, exista cel putin 5 semne cutanate care indica infectia.

Descoperirea a fost facuta de Academia Spaniola de Dermatologie si Venereologie (AEDV). Liderul studiului, Christina Galvan Casas, a declarat ca exista o legatura intre complicatiile cutanate si rata infectiei cu COVID-19.

Timp de 2 saptamani, 375 de persoane au fost examinate cu un diagnostic de coronavirus si au fost descoperite  boli de piele concomitente care au aparut brusc fara un motiv aparent.

Eruptie maculopapulara

Acestea sunt cele mai frecvente – in 47% din cazuri in randul pacientilor in starea cea mai grava, cu o frecventa similara cu alte infectii virale.

Urticarie

Au fost examinate in 19% din cazuri, in principal pe trunchi sau imprastiate pe tot corpul. Acestea provoaca mancarime severa, sunt observate la pacientii cu afectiuni critice si sunt asociate cu alte simptome legate de COVID-19.

Eruptii cutanate  pe picioare si brate

Acest tip de simptom s-a dovedit a fi caracteristic pacientilor mai tineri cu prognostic mai usor de infectie, a fost detectat in 19% din cazuri intr-un stadiu ulterior al infectiei cu coronavirus si a durat aproximativ 12 zile. continuare

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *