Press "Enter" to skip to content

Cristina Topescu nu va avea slujba de inmormantare. Declaratia BOR

Conform cutumelor ortodoxe, cei care ales sa fie incinerati, asa cum a facut-o si Cristina Sopescu, nu beneficiaza de oficiile preotilor. Vasile Banescu, purtator de cuvant BOR: ”Incinerarea este o practica neacceptata in crestinism. Nu se poate oficia o slujba de inmormantare si pentru ratiunea urmatoare: lipseste subiectul concret al inmormantarii, care este trupul.

Persoana umana este compusa din trup si suflet, celor doua elemente trebuie sa li se acorde pretuire egala”. Din acest motiv, Cristina Topescu nu va avea parte de o inmormantare in adevaratul sens al cuvantului, urna ei urmand sa fioe depusa la cimitirul Bellu.

Este o zi trista, mohorata, prin ceata diminetii abia se vede, iar la capela Cimitirului Bellu doar jurnalistii si cativa angajati ai unei firme de pompe funebre privesc ultimul drum al Cristinei Topescu. Sicriul a fost scos din capela si urcat in masina mortuara, alaturi de cateva coroane. Pe ultimul drum, Cristina Topescu a plecat singura, in liniste, asa cum s-a si stins!

La un moment dat, din capela a fost scos si un tablou imens, din care Cristina Topescu zambeste fericita, fosta realizatoare tv este surprinsa in ipostazele ei preferate, alaturi de animalele pe care care le-a iubit atat de mult.

Cristina Topescu incinerata! A fost dorinta ei
Inca de pe cand traia, Cristina Topescu le-a impartasit celor care i-au fost apropiati ca isi doreste sa fie incinerata.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *