Press "Enter" to skip to content

Coronavirusul supravietuieste pe piele de cinci ori mai mult decat gripa, dar il poti inactiva in 15 secunde

S-a constatat ca sindromul respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2) care cauzeaza focarul COVID19 supravietuieste pe pielea umana pana la noua ore. Transmiterea prin contact cu pielea umana este considerata un factor de risc semnificativ in raspandirea SARS-CoV-2.

Acest virus este mult mai periculos decat virusul gripal,  deoarece rezista mai mult,  potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta din Japonia.

Agentul patogen care cauzeaza gripa supravietuieste pe pielea umana timp de aproximativ 1,8 ore prin comparatie, se mentioneaza in studiul publicat de jurnalul Clinical Infectious Diseases.

„Supravietuirea de noua ore a SARS-CoV-2 (tulpina de virus care provoaca COVID-19) pe pielea umana poate creste riscul de transmitere a contactului in comparatie cu IAV (virusul gripei A), accelerand astfel pandemia”.

Atat coronavirusul, cat si virusul gripal sunt inactivate in decurs de 15 secunde prin aplicarea etanolului, care este utilizat in produsele de dezinfectare pentru maini.

Oamenii de stiinta au descoperit ca virusul SARS-CoV-2 e poate rezista de pana la 8 ori mai mult pe surprafetele artificiale fata de virusul gripal. Mai exact, pe suprafetele dure, adica pe otel, sticla si plastic. continuare

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *