Press "Enter" to skip to content

Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr. Nu te așteptai la asta niciodată

Zahărul face parte din viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Acesta acționează exact ca un drog și dă dependență. Tocmai de aceea, nutriționiștii recomandă să reducem consumul de zahăr sau chiar să renunțăm definitiv la el. Au fost făcute studii în care se arată că zahărul are efecte negative asupra organismului și acționează ca o otravă, dar și ca un drog.

  • Ce se întâmplă în organismul nostru dacă renunțăm la zahăr
  • Efectele la care nu te așteptai

De-a lungul anilor s-au realizat studii în are s-a demonstrat că zahărul acționează ca un drog asupra organismului nostru, motiv pentru care este recomandat să renunțăm cât mai repede la el. Au fost făcute teste pe șobolani din acest punct de vedere, iar rezultatul a confirmat teoria. Cum reacționează organismul nostru la lipsa zahărului.

Ce se întâmplă în organismul nostru dacă renunțăm la zahăr

Zahărul creează dependență exact așa cum o face un drog. Specialiștii au analizat comportamentul șobolanilor și timp de 12 ore i-au privat de mâncare, ca mai apoi să aibă acces total la mâncare, dar și la zahăr. Se pare că după o lună, aceștia au dezvoltat un comportament identic cu cel al dependenților de droguri. Atunci când aveau acces la mâncare și la zahăr, ei alegeau zahărul, iar când erau privați de el, arătau semne de anxietate puternică.

În momentul în care renunțăm complet la zahăr, corpul nostru reacționează într-un anumit fel. Simptomele nu sunt plăcute, însă vor trece după ce organismul se obișnuiește cu lipsa zahărului. Printre simptome se numără irascibilitate, tulburare de memorie, probleme cu somnul, apetit crescut, anxietate, depresie, oboseală, amețeli, câștigarea sau pierderea în greutate și dureri frecvente de cap.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page