Press "Enter" to skip to content

CE FUNCȚIE AR PUTEA SĂ AIBĂ ACUM LUDOVIC ORBAN. DECIZIA I-AR APARȚINE PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS

După ce ieri a demisionat din fruntea Guvernului, Ludovic Orban caută susținere în partid pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, susțin mai multe surse politice din PNL.

Concret, fostul premier al României, ar fi avut deja discuții cu câțiva lideri apropiați pentru a-și asigura susținerea în viitorul Parlament pentru șefia Camerei Deputaților, scrie Digi24.

Propunerea lui Klaus Iohannis
Aceleași surse mai spun că funcția i-a fost propusă și de președintele Klaus Iohannis, în cadrul discuției de la Cotroceni.

Astfel, președintele PNL vizează a treia poziție în stat, după ce Iohannis i-a transmis că nu va fi propunerea sa pentru funcția de prim-ministru desemnat pentru formarea unei noi majorități.

Totuși, Ludovic Orban va negocia în numele PNL formarea majorității parlamentare alături de USR PLUS și UDMR.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că demisionează din fruntea guvernului. Decizia vine după o discuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care președintele i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă.

Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, a declarat el. scrie cancan.ro

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *