Press "Enter" to skip to content

Câtă drojdie se pune la 1 kg de făină pentru gogoși. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Gogoșile sunt unul dintre cele mai iubite deserturi atât pentru copii, cât și pentru adulți. Sunt extrem de gustoase, pufoase, și sunt foarte ușor de preparat. Nu trebuie să ai abilități de mare cofetar pentru a face acest desert cu care să-i impresionezi și să-i răsfeți pe cei dragi. Câtă drojdie se pune la 1 kg de făină pentru gogoși. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină.

  • Câtă drojdie se pune la 1 kg de făină pentru gogoși
  • Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină 

Celor mai mulți dintre noi, gogoșile ne amintesc de bunicile noastre, care făceau ca acest desert să fie unul extrem de gustos și, implicit, de vremurile copilăriei. De fiecare dată, gogoșile pe care le făceau bunicile noastre aveau un gust deosebit, care nu poate fi comparat cu nimic, în niciun caz cu gustul gogoșilor pe care le cumpărăm din comerț.

Câtă drojdie se pune la 1 kg de făină pentru gogoși

Așa cum spuneam și mai devreme, gogoșile sunt unul dintre cele mai iubite deserturi atât pentru copii, cât și pentru adulți. Dar știți de câtă drojdie aveți nevoie pentru a face ca gogoșile să iasă pufoase?

Ei bine, dacă doriți să vă iasă un desert deosebit, trebuie să știți că, la 1 kilogram de făină, atunci când vine vorba despre prepararea gogoșilor, și doriți să folosiți drojdie uscată, ar trebui să puneți două pliculețe. Un plic de drojdie uscată are 7 grame, așadar, pentru o compoziție de făină de 500 de g, folosiți un singur plic, în timp ce pentru 1 kg, folosiți două, adica 14 g de drojdie uscată.

Dacă însă alegeți să preparați gogoșile cu drojdie proaspătă, un singur cubuleț este suficient pentru un kilogram de făină. Vor ieși gogoși pufoase și delicioase cu 25 de grame de drojdie proaspătă.

Rețetă de gogoși pufoase

Ingrediente:

  • făină albă de calitate superioară (500 g),
  • lapte (300 ml),
  • unt la temperatura camerei (30 g),
  • zahăr alb (30 g),
  • drojdie proaspătă (25 g),
  • 2 ouă,
  • coaja rasă de la o lămâie sau de la o portocală,
  • un praf de sare și ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Amestecați drojdia cu o lingură de zahăr și lapte călduț. Așteptați câteva momente până când drojdia se va actica și se va face spumă. Bateți apoi gălbenușurile cu 300 grame de făină, folosind un mixer.Adăugați sarea, zahărul vanilat, coaja de la lâmăie și făina care a rămas. Frământați aluatul până când devine moale și elastic și lăsați-l la dospit 30 de minute. După ce a crescut suficient, tăiați bucăți mici pe care le modelați rotund și le puneți la prăjit. La final, adăugați zahăr pudră sau topping-ul pe care îl doriți.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page