Press "Enter" to skip to content

Care este pensia minima pe care o primesti daca nu ai cotizat deloc. Suma pentru anul 2020

Ce pensie minima poti primi daca nu ai cotizat deloc la ea? Guvernul a stabilit prin lege suma pe care romanii pensionari o vor primi in anul 2020, iar aceasta va ramane 704 lei.
Pensie minima de doar 704 lei in 2020

Pensionarii traiesc cu sufletul la gura de la o luna la alta, neavand nicio garantie ca vor trai mai bine, caci declaratiile se schimba mai des ca lunile din calendar.

Astfel se face ca, dupa cum a decis guvernul, pensia minima va fi inghetata in acest an, iar ea va ramane in continuare la 704 lei.

Violeta Alexandru: „Cuantumul trebuie sa ramana acelasi”
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus ca suma nu va creste in acest an, dupa ce au existat mai multe promisiuni ca aceasta ar putea fi majorata cu 50 de lei.

Ministrul a declarat ca statul le ofera prea putin celor care au aceste venituri, constient ca suma de 700 de lei nu acopera mare lucru intr-o luna. Cu toate acestea, Violeta Alexandru sustine ca nu sunt bani nici macar pentru o majorare cu 50 de lei a acestei pensii minime.

943.000 de persoane beneficiaza de indemnizatia sociala de 704 lei, denumita pensie minima acordata de stat.

„Cu privire la pensia minima, in acest moment, plafonul este acelasi din anul anterior, aprecierea noastra a fost ca in raport cu presiunea pe bugetul pe 2020 cuantumul trebuie sa ramana acelasi, vorbim de 704 lei”, a declarat Violeta Alexandru.

„Principiul pe care-l aplicam in ceea ce priveste sumele prevazute pentru pensii, asa cum cunoasteti, se axeaza pe contributivitate. Acesta este principiul corect pe care ne axam in toate estimarile pe care le-am prins in buget si ne vom tine de ele”, a completat doamna ministru.

Astazi, reprezentantii guvernului Orban au declarat pentru presa ca nu sunt bani nici pentru majorarea pensiilor cu 40%, promisa pentru luna septembrie, scrie fanatik.ro

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *