Press "Enter" to skip to content

Apelul disperat al unei românce însărcinate, din Italia: “Nu mai am bani, nu mai am locuință”

Românii din străinătate sunt foarte vulnerabili în fața crizei de coronavirus, având în vedere că sunt departe de casă și de familiile lor. În această situație se află și o tânără româncă însărcinată, blocată în Italia.

Femeia în vârstă de 28 de ani cere autorităților române să o ajute să revină în țară, după ce ar fi rămas fără sursă de venit, dar și fără locuință, mai ales că este și gravidă.

“Salut, oameni buni! Sunt gravidă în trei luni și jumătate. Am rămas aici. Am fost la aeroport să pot să-mi iau bilet, nimeni nu mă ajută. Am sunat la Ambasadă, niciun ajutor. Am sunat la Minister,

a fost singurul care mi-a dat un sfat. Am ajuns în stradă, nu mai am loc de muncă, nu mai am unde să stau. Sunt în fața blocului și nu știu pe unde să o iau. Am întrebat de bilete de avion și polițiștii de acolo au spus că vor să-mi dea amendă.”, este mesajul disperat al tinerei rămase fără adăpost și departe de familia ei din România.

De asemenea, femeia spune că nu are nici măcar un doctor care să îi țină sarcina sub supraveghere.

“Nu am doctor, nu am nimic. Nu știu ce să fac. Vreau doar să ajung acasă. Nu mai am bani de mâncare, nu mai am nimic. Am sunat la Ambasadă, mă tratează ca pe un câine. Am familia disperată acasă”, a spus tânăra, într-un clip video postat pe Facebook.

Suspendarea zborurilor, prelungită
Mesajul de ajutor vine în urma noilor reglementări impuse de Guvernul român, prin care zborurile spre și dinspre Italia continuă să fie suspendate, timp de 14 zile, în contextul stării de urgență și a crizei generate de noul tip de coronavirus. Această măsură intră în vigoare de pe data de 6 aprilie.

Și măsura potrivit căreia zborurile spre și dinspre Spania au fost sistate, a fost prelungită, tot cu o perioadă de 14 zile, începând cu data de astăzi, 31 martie, ora 18. sursa:spynews

Chiar nu o poate ajuta nimeni???? Vrea doar să ajungă în România

Posted by Sorin Busuioc on Tuesday, March 31, 2020

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *