Press "Enter" to skip to content

Apel umanitar pentru o tânără polițistă din București diagnosticată cu leucemie! A crezut că are coronavirus, dar adevărul este unul crunt: “Ne rugăm pentru ea”

O tânără polițistă din București are nevoie de ajutorul nostru, după ce a primit o veste tulburătoare. Deși a crezut că a fost infectată cu noul tip de coronavirus, ea a fost diagnosticată cu leucemie acută, pentru care are nevoie urgentă de sânge.

Ramona Elena Țoapă, încadrată la Secția 25 Poliție București, Biroul Ordine Publică, a lucrat numai în stradă, încă de la începutul stării de urgență, în vederea respectării noilor reglementări.

În urmă cu câteva zile, tinerei i s-a făcut rău și și-a anunțat superiorii că nu poate lucra a doua zi. Stările de rău s-au accentuat și a solicitat o Ambulanță care a transportat-o la cea mai apropiată unitate spitalicească.

Ramona a crezut imediat că este vorba de coronavirus, având în vedere temperatura crescută, 40 de grade, și restul simptomelor. Nimic nu prevestea, însă, ce avea să urmeze.

“Acum câteva zile s-a simțit foarte rău, a avut febră, amețeli, dureri de cap. Și bineînțeles a crezut că este suspectă de COVID-19. A solicitat o Ambulanță, la spital i s-au făcut toate testele specifice, iar rezultatul a fost negativ pentru coronavirus. A mai rămas în spital să facă câteva analize, să vadă totuși de la ce anume a avut aceste stări, și din păcate a fost diagnosticatp cu leucemie.”, a declarat o colegă a tinerei polițiste.

Acum, colegii Ramonei, originară din comuna Albeni, județul Gorj, cer ajutorul celor cu suflet mare pentru a dona sânge. Polițtistul Marian Godină a distribuit cazul pe pagina sa de socializare, iar oamenii s-au mobilizat imediat.

“Polițista din imagine a absolvit Școala de Poliție anul trecut, e încă un copil. A lucrat numai în stradă, așa că atunci când a simțit că are temperatura crescută s-a gândit la covid și a mers la spital. Colega noastră, ȚOAPĂ ELENA RAMONA, a fost diagnosticată însă cu „leucemie acută” și are acum mare nevoie de sânge. Cei ce doresc să doneze vor spune că o fac pentru Țoapă Elena Ramona, internată la Clinica de Hematologie a Spitalului Universitar.”, a fost mesajul postat pe Facebook al polițistului.

Cine este Ramona Elena Țoapă
Tânăra a absolvit anul trecut Academia de Poliție de la Câmpina. Visul ei cel mai mare a fost să devină polițistă. Ea a reușit să ajungă unde și-a propus și a continuat să ajute la păstrarea ordinii chiar și în cea mai grea perioadă a României și a întregii lumi.

Ramona, după spusele unei colege apropiate, este optimistă și are încredere că se va face bine. Părinții săi, aflați acum la muncă în Italia, sunt cu gândul la ea și fac eforturi pentru a se reîntoarce în țară, pentru a fi alături și fizic de fiica lor bolnavă. Până atunci, tânăra polițistă o are alături pe sora ei, dar și pe colegii săi care se roagă pentru însănătoșirea rapidă a fetei.

“Părinții sunt în Italia, probabil vor ajunge în țară zilele următoare, pentru a-i fi alături. Sora ei a ajuns deja în București. Tot ceea ce vrem este să donăm sânge pentru ea, pentru că are nevoie de acum înainte. Nu este singură, alături îi suntem toți colegii și ne rugăm să se facă bine cât mai curând.”, a mai spus colega Ramonei, amandouă absolvente ale aceleiași promoții.

Despre Ramona, colegii au numai cuvinte de laudă. Pe lângă optimismul debordant, chiar și într-o situație atât de dificilă, tânăra polițită îi inspiră și pe colegii ei.

“Este un copil extraodinar, mereu cu zâmbetul pe buze. Am fost aceeași promoție la Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina. Nu suntem pe aceeași tură dar mereu când o vedeam intrând în secție, era mereu cu zâmbetul pe buze, este foarte optimistă, este devotată muncii ei. Și-a dorit foarte mult să ajungă aici, dar din păcate viața, pentru ea a luat o întorsătură nefericită.”.

“Cu siguranță aspiră la cât mai mult, atât de la viață cât și de la profesia ei. Dar momentan, tot ce are nevoie este sănătate. În primul rând are nevoie de sânge, să poată rămâne în viașă, să poată

rămâne alături de noi, ca să poată să își atingă celelalte obiective. Nu am întâlnit niciodată o persoană atât de optimistă ca ea. Are nevoie de liniște acum.”, a mărturisit colega Ramonei. scrie spynews

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *