Press "Enter" to skip to content

ANM a emis un cod galben de ploi și vijelii. Atenționarea este valabilă pentru 25 de județe

După mai multe zile cu temperaturi sufocante, urmează încă o perioadă amenințătoare, în care fenomenele meteo surprind românii. Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, un nou cod galben de ploi și vijelii care vizează 25 de județe. Care sunt zonele despre care vorbesc specialiștii?

  • Cod galben de furtuni și vijelii
  • Care sunt județele vizate

Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorolgie, a fost activat un cod galben de vreme severă valabil până la orele 22 ale acestei zile. Avertismentul vizează 25 de județe. În intervalul 10.00 – 22.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona de munte, Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Care sunt orașele aflate sub incidența semnalului de alarmă?

Cod galben de furtuni și vijelii

Codul galben, emis în urmă cu scurt timp, se manifestă prin instabilitate atmosferică care se va semnala pe arii restrânse în majoritatea județelor vizate. Aversele sunt nelipsite și este posibil să aibă și caracter torențial. În zonele care se află pe lista atenșionării de cod galben se vor semnala averse torențiale care vor depăși 30-40 l/mp, fiind acompaniate de descărcări electrice frecvente, vijelie și grindină.

Temporar, vor fi prezente și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55-65 km/h în Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 70-80 km/h.

Care sunt județele vizate de acest cod galben

Administrația Națională de Meteorologie a vizat mai multe orașe de cât ne așteptam, astfel 25 de județe sunt incluse în acest avertisment. Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vrancea și Buzău sunt zonele vizate de furtuni și vijelii.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *