Press "Enter" to skip to content

Alexandru Rafila: ”Mai avem 4-5 zile până la sfârșitul lunii. Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că la sfârșitul acestei săptămâni se vor vedea efectele modului în care s-au comportat românii de Paște.

„Aceasta este săptămâna de încercare. Mai avem 4-5 zile până la sfârșitul lunii. Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Dacă se va menține un număr constant de cazuri noi pe zi, 400-500, cum se înregistrează acum, înseamnă că oamenii au ascultat sfaturile autorităților. În această variantă, se poate aștepta o scădere a numărului de cazuri la începutul lunii mai, a mai precizat Alexandru Rafila

Specialistul a menționat că lumea trebuie să rămână precaută și că regulile de igienă și purtarea măștii de protecție trebuie respectate în continuare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *