Press "Enter" to skip to content

A fost născut primul copil din Europa care a fost purtat în pântece de două femei. Cum a fost posibil

O premieră medicală remarcabilă a avut loc recent în Europa, într-un moment care va rămâne în istoria medicinei. Primul copil din Europa care a fost purtat în pântece de două mame a venit pe lume.

  • A fost născut un copil purtat în pântece de două femei
  • Moment istoric în domeniul medical

Zilele trecute, a avut loc un moment de excepție în domeniul medical european, o premieră care va rămâne în istorie: s-a născut primul copil care a fost purtat în pântece de două femei.

A fost născut un copil purtat în pântece de două femei

Micuțul Derek, având o greutate sănătoasă de 3,3 kilograme, a venit pe lume la Spitalul Juaneda Miramar din Mallorca, aducând o rază de lumină în viața celor două mame, Azahara, 27 de ani, și Estefanía, 30 de ani.

Această uimire a fost posibilă datorită unei proceduri inovatoare de reproducere asistată numită Invocell.

În cadrul acestei proceduri, ovulul fertilizat a fost mai întâi implantat în pântecele uneia dintre mame, apoi transferat în pântecele celeilalte. Inițial, ovulul fertilizat a fost implantat în pântecele Estefaniei, sub colul uterin al acesteia, oferind un mediu natural de dezvoltare embrionului timp de cinci zile, în opoziție cu condițiile din laborator, specific procedurilor de fertilizare in vitro. După ce embrionul s-a dezvoltat, dispozitivul a fost transferat în uterul lui Azahara, unde a continuat să crească pe tot parcursul sarcinii.

Această reușită medicală remarcabilă deschide noi orizonturi în domeniul fertilității și aduce o rază de speranță pentru cuplurile care se confruntă cu dificultăți în a concepe.

Un bebeluș s-a născut în timpul atacurilor teroriștilor Hamas

În mijlocul ororilor și distrugerilor provocate de atacurile teroriste ale organizației Hamas în Israel și Fâșia Gaza, un eveniment remarcabil a adus o rază de speranță. Un bebeluș s-a născut într-o comunitate grav afectată, unde 100 de oameni și-au pierdut viața în momentul nașterii sale.

”Be’eri – Bun venit pe lume. Ești atât de frumoasă și prețioasă. Fie ca tu să dai LUMINĂ în întuneric pentru cei pierduți. Fie ca El să vă dea putere, dragoste și compasiune celor care au nevoie de un zâmbet”, ”Binecuvântează această fetiță! Născut în aceste vremuri înseamnă că Dumnezeu ridică o nouă generație cu speranță și credință că urmează zile mai bune! Suntem cu și ne rugăm pentru Israel”, au scris doi dintre oamenii care au văzut postarea.

Părinții fetiței au hotărât să o numească Be’eri, în semn de solidaritate față de cei care au suferit pierderi tragice în aceste evenimente. Fetița este văzută drept un simbol de speranță și încredere în umanitate, într-o perioadă critică pentru țara sa de origine. Imaginile cu micuța au adunat rapid mii de aprecieri pe rețelele sociale.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page