Press "Enter" to skip to content

A fost introdusă, din nou, declarația pe proprie răspundere! Unde ai nevoie de ea

Numărul uriaș de îmbolnăviri cu noul coronavirus pe teritoriul României a dus la noi restricții impuse de autorități.

Astfel, în mai multe localități din țară s-a luat decizia închiderii cluburilor, barurilor, cafenelelor dar și a cazinourilor. Mai mult, noi restricții au apărut și pe Aeroportul Otopeni.

Persoanele care revin în țară pe Aeroportul Otopeni trebuie să completeze un nou document. Prin această declarație pe propria răspundere, semnatarul ei se obligă să accepte, după caz, perioada de autoizolare, carantina instituționalizată ori chiar spitalizarea.

Semnatarul declarației trebuie să precizeze ruta cea mai scurtă pe care se deplasează la adresa unde va locui. Toate persoanele care ajung pe Aeroportul Otopeni sunt obligate să completeze acest nou document.

De precizat că, încă din iulie, cei care soseau pe aeroporturi trebuiau să completeze o declarație pe propria răspundere. Acest lucru se putea face şi online pentru a ușura sosirile pe aeroporturi.

La aterizare, persoanele își introduc datele solicitate, inclusiv adresa unde au fost izolați la domiciliu, dacă era nevoie. Călătorii vor primi un cod pe care îl vor scana la un ghișeu și li se va printa formularul pe hârtie pentru a evita cozile și contactul cu alte persoane.

Record de infectări în România în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost 2.958 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei! Până astăzi, 7 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până pe 7 octombrie, 5.203 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 06.10.2020 (10:00) – 07.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba,

Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și București. scrie ciao.ro

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *